A Red Bullnál idén kétszeresen is új fejezet nyílik, hiszen a régi partner Renault után az idei évtől a Honda erőforrásaival versenyeznek, Max Verstappen mellett pedig a rutinos Daniel Ricciardo helyett a Toro Rossótól érkező ifjonc, Pierre Gasly vezet majd.

A Red Bull korábbi pilótája, a 2005-6-os szezonokban bevetett Robert Doorneboos kíváncsian várja a teszteket és a szezonkezdetet.

“Max azonnal érezni fogja, hogy mennyire lesz sikeres az új autó, szóval kíváncsian várom, milyen arcot vág az első körök után. Ha csalódott lesz, nem fogja titkolni. Azonnal az asztalt fogja ütni” – mondta a holland fiatal honfitársáról.

Ami Gaslyt illeti, Dornboos szerint a franciának kár azt hangoztatnia, hogy nem másodhegedűsnek megy a Red Bullhoz.

“Pierre azt mondta, nem második számú pilótának megy a Red Bullhoz, de szerintem okosabb lenne hallgatni. Lehetőséget kapott egy élcsapatnál, de jobb, ha egyelőre nem irányítja magára a figyelmet, ugyanis esélye sincs Max ellen. Nyilván a mezőnyből nem sokan lennének szívesen Max csapattársai – Lewis Hamilton beszélhet erről, de az meg úgysem fog megtörténni” – vélekedett a pilóta.

És hogy hogyan érkezett a Red Bullhoz Gasly az első munkanapjára? Így!