Az egykori BMW- és Renault-pilóta Robert Kubica idén, nyolc évvel a jobb karját és kezét örökre megnyomorító ralis horrorbalesete után versenyzőként tér vissza a Forma-1-be, a 34 éves lengyel a Williamsnél kap lehetőséget.

Kubica nagy rajongója a Forma-1 volt ura, Bernie Ecclestone, aki egy friss interjúban arról beszélt, hogy szerinte nagyon is rendben lesz a hosszú kihagyás után újra a rajtrácsra lépő lengyel:

“Ha Robert nem szenvedett volna balesetet, mára már világbajnok lenne. Szerintem erősebben tér vissza, mint valaha. Mentálisan jobb most és agresszívebb is lesz, mint régen. Én csakis jó dolgokra számítok tőle” – idézte a 88 éves angol üzletembert a Sport.pl.

Ecclestone szerint a jobb kéz és kar sérülései nem hátráltatják majd a versenyzésben Kubicát.

“A fizikai alkalmasságát illetően mondhatok egy példát: sok-sok évvel ezelőtt, amikor versenycsapatom volt, volt egy Archie Scott Brown nevű versenyzőm, akinek nem volt jobb keze, de így is nagyon gyors volt, pedig sokkal-sokkal rosszabb helyzetben volt, mint Robert. Archie számos sikert ért el velünk és meggyőződésem, hogy Robertet sem hátráltatja majd a sérülése.”