Az amerikai Liberty Media 2016 végén 8 milliárd dollárért vásárolta meg a Forma-1-et a CVC-csoporttól és a további kisebb részvényesektől, a cég 2017 januárjától irányítja a sportágat.

A sport üzleti oldalával foglalkozó JohnWallStreet blog szerzője ugyanakkor úgy tudja, hogy a Liberty máris, alig két év után az eladást fontolgatja, ugyanis az F1-ben nem sikerült sokat elérniük.

“Kevesebb mint három évvel azután, hogy a Liberty Global megvásárolta a Forma-1-et, a cég állítólag már vizsgálja az autóversenyzésből való háttérbe vonulás lehetőségeit: minden lehetséges az új résztulajdonosok bevonásától a teljes kiszállásig” – írja a szakblog.

“A Libertynek nem sikerült új futamokat beemelni (lásd Miamit), nem sikerült nagy szponzorokat szereznie, nem sikerült több fiatal nézőt vonzani (a nézőknek mindössze 14%-a 25 év alatti) vagy növelni a digitális bevételeket (2018-ban a teljes bevétel 0,06%-a) – ezek a problémák arra utalnak, hogy a vezetés nem tudja, mit csinál és rossz helyekről kapnak tanácsokat” – sorolta a bejegyzés.

És hogy ki lehetne a vásárló? A blog szerint naná, hogy az F1-et a Liberty érkezéséig három és fél évtizeden keresztül irányító Bernie Ecclestone, akinek mind a tőkéje, mind a tudása és tapasztalata megvan ehhez, ráadásul a jelen helyzetben jóval a Liberty által kipengetett 8 milliárdos ár alatt vehetné meg az F1-et.

A GrandPrix247 megkeresésére a Liberty “cáfolta” a fentieket: “A Forma-1-et a Liberty Media és nem a Liberty Global irányítja”, így a híradást nem is kell komolyan venni, érveltek.