Idén már a Ferrarinál vezet majd Sebastian Vettel mellett, de tavaly ilyenkor még az első sauberes Forma-1-es bemutatkozására készült Charles Lecelrc, így frissen élnek még benne az emlékek.

A fiatal monacói azt mondja, a száguldó cirkuszban idén debütáló versenyzőtársai, a mclarenes Lando Norris, a Toro Rossó-s Alexander Albon és a williamses George Russell a Forma-2 után meglepően unalmasnak találhatják majd a csúcskategóriát, főleg, ha a mezőny hátsó részében kell vezetniük.

“Emlékszem, hogy az első Forma-1-es futamokat rendkívül hosszúnak éreztem az F2-höz képest. 20 kör után az ember arra gondol, hogy oké, két kör és vége, de aztán szólnak, hogy még 40 kör van hátra. Hát, az elég sok!” – mondta a RaceFans.netnek.

“Az első három versenyen nem voltunk valami versenyképesek (az Alfa Romeo Sauberrel), így 20 kör után már egyedül autózgattam a 19. helyen. Úgy aztán elég unalmassá válik a dolog, az ember csak várja a verseny végét. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy úgy érezzem, a túl hosszú a futam. De utána már izgalmasabbá vált a dolog” – tette hozzá.

Az idei újoncok az utánpótlásszéria krémjét jelentik, hiszen Albon a 3., Norris a 2., a Mercedes-nevelt Russell pedig az 1. helyen zárt az F2-ben. A 2017-es bajnok Leclerc különösen nagyra tartja utódját:

“Szerintem nagyon erős versenyző. Azt nyilván nem tudom, hogy ő is úgy küszködik-e majd az első három futamon, mint én, vagy sem. Tippeket sem igazán tudok adni neki, de biztosan magától is belerázódik majd.”