Daniel Ricciardo a tavalyi nyári szünet alatt bejelentette, hogy nem hosszabbít addigi csapatával, a Red Bull-lal, helyette 2019-től a Renault pilótája lesz.

Mivel a francia gyártó és az energiaital-gyártó végleg megromlott és a két fél szakított a 2018-as szezon végén, a(z 2019-re Hondára váltó) Red Bull be is tartott a volt partnernek, amikor szerették volna kikérni Ricciardót a szezonzárót követő abu-dzabi tesztre, nem engedték el az ausztrált.

A Renault csapatigazgatója, a tavaly botrányos előzmények után munkába állt Marcin Budkowski így beszélt Ricciardóról és a tesztelés letiltásáról:

“Mindig lehet tanulni a versenyzővel való interakcióból. Daniel már dolgozott a szimulátoron, dolgozott a mérnökökkel, de nem könnyű úgy, hogy nem vezette az (előző) autót. Nagyon szerettük volna, ha Abu-Dzabiban beültethetjük az autóba, de nem jött össze. Csalódottak voltunk, hiszen nagyon hasznos lehetett volna számunkra a tavalyi autóról adott visszajelzése.”

“A tény, hogy nem sikerült tető alá hozni a dolgot, valójában hízelgő számunkra, hiszen azt jelenti, hogy egyesek – és nem szeretnék ujjal mutogatni – félnek tőlünk és semmilyen módon nem szeretnének előnyhöz juttatni minket” – vonta le a következtetést a lengyel mérnök.

F1: A Red Bull fél a Renault-tól? 1

A Renault idén a konstruktőri verseny 4. helyén zárt, a legnagyobb lépcső viszont ezután következik, a következő két évben szeretnének felérni az élmezőnybe, Ricciardótól ebben várnak segítséget:

“Futamgyőztes pilóta. Olyan tapasztalatokat hoz magával a csapathoz, amivel pillanatnyilag nem rendelkezünk. Évekig egy élcsapatnál dolgozott, szóval olyan tudást hoz az autó fejlesztését, a beállításokat, a lehetséges irányokat illetően, amely nagyon tanulságos lehet számunkra.”

“Az egész csapat motivációját megdobta, hogy egy Daniel kaliberű pilóta érkezik hozzánk, emberként és versenyzőként is egyedi figura. És természetesen többszörös futamgyőztes, aki hisz a projektünkben.”