Daniel Ricciardo a tavaly nyári szünetben meglepetésre nem hosszabbított a Red Bull-lal, helyette a Renault-t választotta, az idei évtől a franciák gyári pilótája lesz. A döntés természetesen nem volt könnyű, hiszen a Red Bull idén új fejezetet nyit a Honda-motorral, és ha jól mennek a dolgaik, akár a bajnoki siker sem kizárt, míg a Renault-nál egyelőre nem is gondolnak ilyesmire.

A RACER megkérdezte Ricciardót, mit érezne, ha volt csapattársa, Max Verstappen idén világbajnok lenne a Red Bull-lal, az ausztrál így felelt:

“Valójában már a döntési folyamatom részeként feltettem magamban a kérdést, hogy mi lesz, ha a Red Bull és a Honda tarol és Max világbajnok lesz. Végigjátszottam ezt magamban, és ezt is elfogadtam. Igazából ez volt az egyik nagy érv amellett, hogy változásra van szükségem” – kezdte.

“Még ha a csapat (a Red Bull) csúcsformában is lesz idén, nem vagyok meggyőződve róla, hogy én ki tudnám hozni ebből a maximumot. Szóval elfogadtam, hogy lesz, ami lesz, és számomra a váltás a helyes döntés” – magyarázta.