A mercedeses Valtteri Bottas a hétvégén részt vesz élete első raliversenyén, a világbajnokság szezonnyitóján, a Finn-ralin. A finn Forma-1-es versenyző természetesen teszteléssel melegít az újfajta kihívásra, navigátorával, Timo Rautiainennel gyakorol a Ford Fiesta WRC-vel.

“Két évvel ezelőtt jutott eszembe először, hogy érdekes élmény lenne raliautót vezetni. Tavaly eldöntöttem, hogy a következő télen megteszem. Aztán nekiálltunk a szervezésnek, a csapat felépítésének. Izgalmas projekt lesz, és remélhetőleg az eredmény is rendben lesz” – mondta Bottas az YLE hírcsatornának.

“Mindegyik teszten hibáztam párszor, előkerült az ásó is, de semmi komoly baj nem volt, nem mentem fának vagy ilyesmi. Nekem minden szakasz, minden kanyar új, és a körülmények is, az útfelület folyamatosan változik. Nyugodtan kezdjük, a nekem megfelelő tempóval, aztán gyorsítunk, amikor megfelelőnek érzem. Nyilván teljes erőbedobással vezetek majd, de a magam tapasztalatának és képességeimnek megfelelően” – magyarázta.