A tavalyi szezon egyik nagy meglepetése volt, amikor a nyári szünetben Daniel Ricciardo bejelentette, hogy a Red Bull-os hosszabbítás helyett 2019-től a Renault gyári pilótájaként folytatja a Forma-1-es pályafutását.

Egyes pletykák szerint Ricciardo igazi sztárgázsit, évi 20 millió dollárt kap a francia gyártótól, de a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul szerint ez nagyon távol áll az igazságtól.

“A Daniellel kötött szerződés pénzügyi része nagyon is ésszerű, közel sincs ahhoz, amik az F1-ben máshol előfordulnak” – utalt Hamilton, Vettel és Alonso 35-40 milliós fizetéseire. “A fizetése nyilván arányban áll a tehetségével, a képességeivel és azzal, amit a csapatnak nyújthat, de nincs szó őrült összegről.”

“Szerintem ésszerűen kezeltük ezt, és nem érinti majd hátrányosan a csapat költéseit, az autó és a motor fejlesztése ugyanúgy folyhat.”

“Nem az a kérdés, hogy a Renault megengedheti-e ezt magának, hiszen egyértelműen megengedheti, a 40-szer akkora a bevételünk, mint a Red Bullé, szóval nem is kérdés, hogy belefér. A kérdés az, hogy mi éri meg. Van-e értelme egy Daniel-szintű versenyzőre költeni a jelenlegi helyzetünkben és a jelenlegi autóval, de mi hisszük, hogy igen. Úgy gondolom, hogy eljutottunk arra a pontra, amikor mindkét dologra ésszerű összeget költhetünk” – magyarázta Abiteboul.