Max Verstappent a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kétnapos közmunkával büntette a tavalyi Brazil Nagydíj után, amiért a leintést követően a bokszutcában meglökdöste a vele a futamon ütköző Force Indiá-s Esteban Ocont.

A holland igazságtalannak érezte a büntetést és elég pökhendien előre jelezte, hogy nem hagyja majd, hogy hülyét csináljanak belőle, de úgy tűnik, végül nagyon is komolyan vette a dolgát, azaz azt, hogy az FIA versenybíróit segítette a Forma-E marrákesi hétvégéjén.

A január 11-12-i hétvégén az egykori F1-pilóta Vitantonio Liuzzi volt a versenyzősteward, aki utólag csakis dicsérni tudta a Red Bull holland pilótáját:

“Verstappen dicséretet érdemel. Kiegyensúlyozott megközelítéssel állt a dologhoz és azonnal nagy érdeklődést mutatott a versenybírók munkája iránt. Bevontuk őt, időről időre kikértük a véleményét az incidensekről, ő pedig éretten reagált” – magyarázta az egykori Red Bull-, Toro Rosso-, Force India- és HRT-pilóta, aki a Forma-E-ben is lehúzott két szezont.

“Nagyon összeszedett volt, 100 százalékosan ott volt. Reggel héttől egészen a futam utánig a versenybírókkal volt, nem tartott szünetet, akkor is ott volt, amikor órákig nem akadt dolga. Egyszer sem kalandozott el, végig odafigyelt” – folytatta.