A Sky kommentátora, Martin Brundle tavaly még igyekezett kizárólag Sebastian Vettel nyakába varrni az elszalasztott vb-címet, eközben minden alkalmat kihasznált arra, hogy Lewis Hamilton teljesítményét magasztalja. Miután a Ferrari kirúgta Maurizio Arrivabenét (pontosabban nem hosszabbított vele szerződést), hirtelen Brundle is észrevette a csapatvezetés egyes tavalyi hibáit.

“Nem szeretnék nagyon személyeskedni, mert ha valaki nem része egy szervezetnek, úgy nem is látja át tisztán, hogy mi történik” – mondta Brundle. “De feltűnt, hogy egyes dolgok nem voltak rendben.”

Korábban már több szakértő utalt arra, hogy a Ferrari nemhogy nem adott kellő támogatást a vb-címért harcoló pilótájának tavaly, de akaratlanul a lehető legkritikusabb helyzetekben helyezett rá még nagyobb nyomást.

“Ott volt Hockenheim, ahol Vettel extra nyomás alá került, mert a csapat nem tette meg időben azt, amit kellett volna, az indokoltnál sokkal több időt töltött Kimi mögött. Aztán lecsúszott a pályáról, és lényegében abban a pillanatban kiszállt a vb-címért folytatott versenyfutásból.”

“A monzai szélárnyékozás is Vettel kárára történt, Sebastian nem kapott segítséget, mert akkor fordítani kellett volna a korábban megbeszélt sorrenden. Bizonyos dolgokat a Ferrari nem csinált meg.”

Brundle szerint az Arrivabenét váltó Mattia Binotto technikai fronton remek munkát végzett a Ferrarinál, de amikor ki kell majd állni az újságírók elé és meg kell magyarázni valamit, “az másmilyen munka és másmilyen kihívás lesz”.

Arrivabenét egyébként sokan kritizálták a sajtóval való ellenséges viszonya miatt is.