A Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályát a tavalyi futam előtt újraaszfaltozták, de több versenyző is jelezte, hogy a munkálatok ellenére maradtak huplik a burkolatban. Már ez intő jel lehetett arra vonatkozóan, hogy a munkálatok nem sikerültek tökéletesen, az augusztusi MotoGP-forduló pedig megadta a végső bizonyítékot.

A futamot törölni kellett, mert a verseny napján óriási eső zúdult a pályára. A vízelvezetők nem tudtak megbirkózni az áradattal, ennek oka azonban (valószínűleg) az új burkolat hibás kivitelezése volt.

Silverstone ügyvezető igazgatója, Stuart Pringle a Racefansnek azt mondta, “reméli”, hogy a munkálatok a július 12-én esedékes Brit Nagydíj előtt befejeződhetnek.

Silverstone biztosítója kifizette ugyan a törölt MotoGP-forduló miatt visszaváltott jegyeket, de az egyelőre nem világos, hogy az újabb újraaszfaltozás tetemes költségét ki fogja állni.

“Még várunk a vizsgálatok végeredményére” – mondta Pringle. “Már közelebb vagyunk a folyamat végéhez, mint az elejéhez.”