A 2019-es szezont már új csapatfőnökkel kezdi a Ferrari, Maurizio Arrivabenét az eddigi technikai igazgató Mattia Binotto váltja. A korábban a Benettont és a Renault-t is irányító botrányhős, Flavio Briatore szerint az olaszok jó döntést hoztak.

“Tavaly a Ferrarinak mindene megvolt ahhoz, hogy megnyerje a bajnoki címet, mégis lemaradt róla” – mondta Briatore. “Ha nem nyersz, a dolgoknak változniuk kell, és úgy tűnik, ugyanígy gondolták Maranellóban is.”

Briatore szerint a Ferrari csakis magát okolhatja amiatt, hogy tavaly alulmaradt a Mercedesszel szemben, Binotto ugyanakkor remek munkát végzett.

“Mattia technikai igazgatóként tökéletes munkát végzett. Tavaly a Ferrarinak nagyon jó és gyors autója volt, csak a versenyzőket kellett volna másképp menedzselni ahhoz, hogy meglegyen a világbajnoki cím.”

“Meglátjuk, hogy mire lesz képes csapatfőnökként, de azt kötve hiszem, hogy egyszerre lenne csapatfőnök és technikai igazgató is.”

Még valóban nem világos, hogy ki váltja Binottót a technikai igazgatói poszton, de az is elképzelhető, hogy nem lesz közvetlen utódja. Az FIA-től érkezett Laurent Mekies az idei szezontól sportigazgató lesz a csapatnál.