A hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda fia, a 19 éves Mick 2018-ban megszerezte a Forma-3-as Európa-bajnoki címet, idén pedig már az F1 előszobájának számító Forma-2-ben versenyez majd, a száguldó cirkusz hétvégéin és helyszínein.

Apja egykori ferraris főnöke, a család jó barátja, Jean Todt drukkol a kis Schuminak, de a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökeként nem fog semmilyen támogagáts nyújtani Micknek.

“Apja segítségével elkezdett gokartozni, aztán már a maga kezébe vette a sorsa irányítását. Nincs könnyű dolga egy ilyen családnévvel, hatalmasak a elvárások. A Forma-3-ban nem indult jól, de aztán kivételesen szerepelt az idény második felében, megérdemelten nyert egy nehéz bajnokságban” – mondta az olasz La Gazzetta dello Sportnak az FIA-elnök.

“Úgy döntött, most egy kategóriával feljebb folytatja, lépésről lépésre halad. A legjobbakat kívánom neki, de ez már azon múlik, akik körülötte segédkeznek, ez már nem az én feladatom.”

“Semmi kétség, hogy a végcél a Forma-1, de ő is tudja, hogy oda még hosszú az út. De tudja a megfelelő telefonszámokat” – utalt arra Todt, hogy a Ferrari és a Mercedes is segíthetné a kis Schumit a bejutásban.