December 29-én volt öt éve, hogy Michael Schumacher súlyos agysérüléssel járó síbalesetet szenvedett egy franciaországi üdülőben, holnap, január 3-án pedig a hétszeres Forma-1-es világbajnok 50. születésnapja következik.

A család az ünnep előtt közleményt adott ki.

“Biztosak lehetnek benne, hogy (Schumacher) a lehető legjobb ellátásban részesül, és minden emberileg lehetséges segítséget megkap. A nagyközönség megértését kérjük, amiért Michael kívánságának megfelelően az olyan érzékeny témát, mint az egészsége, nem hozzuk nyilvánosságra” – írták, majd rátértek a Maranellóban holnap nyíló, virtuálisan is “látogatható” ünnepi kiállításra.

“Holnap veletek együtt örömmel ünnepeljük majd Michael 50. születésnapját, szívből köszönjünk, hogy osztozhatunk ebben! Neki, nektek és nekünk is ajándék lesz a virtuális múzeum. A Hivatalos Michael Schumacher App holnap válik elérhetővé, jó szórakozást kívánunk hozzá! Michael büszke lehet mindarra, amit elért, és mi is azok vagyunk – ezért is ünnepeljük a sikereit a magángyűjteménye kölni kiállításával, ezért osztunk meg emlékeket a közösségi médiában, és ezért folytatjuk a jótékonysági tevékenységét a Küzdj Tovább Alapítványon (Keep Fighting Foundation) keresztül” – állt a közleményben.