A Mercedes-csapat 2018-ban a Brazil Nagydíjon biztosította be sorozatban ötödik konstruktőri bajnoki címét. A pilóták, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a leintés utáni, ölelkezős fotójuk kapcsán (nyitóképünk) így idézték fel a pillanatot:

“Ezen a képen Lewis megpróbál megcsókolni, elég zavarba ejtő pillanat volt. Meg akartam ölelni, de láttam az ajkait és a nyelvét. Szóval az utolsó pillanatban gyorsan elfordítottam a fejem és megöleltük egymást. Lewis odasúgta, hogy oké, akkor majd később. Nem mondom el, mi történt később, de a csapattal ezen a futamon nyertük meg a bajnoki címet” – viccelődött Bottas.

“A csapat minden tagja számára nagy büszkeséget jelentett ez a pillanat, megérdemelt volt a siker. Nagy megkönnyebbülést jelentett egy nagy idény végén” – tette hozzá.

Hamilton belement a csókos mókába, igaz, ő pont fordítva “emlékezett”:

“Ez egy érdekes fotó, mert felmerült bennem, hogy Valtteri esetleg csókolózni akar. Szerencsére mindkettőnkön sisak volt, szóval nem tudott olyan közel kerülni. Talán meg akart csókolni, de nincs ezzel gond, Valtteri” – cikizte a csapattársat.

“De komolyra fordítva: közösen mentünk végig az úton idén, Valtteri is tudja, hogy milyen nehéz munka ez. Azt is tudja, hogy mennyire tisztelem őt, hogy mindketten csodáljuk a másik képességeit. Elértük a legfőbb célt, azaz megnyertük a konstruktőri bajnoki címet.”