Július végi, életmentő tüdőátültetése óta első ízben adott interjút a Mercedes-csapatelnökeként dolgozó Niki Lauda, a háromszoros világbajnok legenda az olasz Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott.

Az annak idején a Ferrari színeiben két bajnok címet is szerző Lauda többek között Sebastian Vettelről is beszélt:

“Nagy örömöt okozott (a kórházban) Sebastian saját kezűleg írott levele, amely tele volt szeretettel és törődéssel. Nem számítottam ilyesmire, a versenyzők általában nem foglalkoznak ezzel, csak versenyeznek. De ő egy jó ember” – mesélte.

“Voltak pillanatai, amikor elbizonytalanodott, de abszurd lenne megkérdőjelezni a képességeit. Magára fog találni, egy világbajnok nem felejt el vezetni” – utalt a négyszeres bajnoktól idén látott hibákra. “Minden korábbinál erősebben fog visszatérni, 2019-ben is Hamilton ellenfele lesz.”

F1: Vettel levelet írt Laudának 1

Ami a Mercedes és Lewis Hamilton szereplését illeti, Lauda a kórházi ágyból végig követte azt a szezon második felében:

“Egyetlen futamot sem hagytam ki, pedig eléggé lekötöttek a csövek. Minden futamot megnéztem, felhívtam a csapatot a hétvégéken, ők pedig mindig tájékoztattak az eseményekről. Olyan volt, mint ha a pálya széléről követtem volna a dolgokat. Azt kell mondjam, ezalatt újra felfedeztem a munkatársaim szeretetét.”

Lauda elmondta, hogy a karácsonyt Ibizán tölti a családjával, ezen kívül pedig napi hatórás edzéssel igyekszik megerősödni.

“Nem féltem a kórházban. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz, de ilyen helyzetben nem is maradt más választásom, mint küzdeni. Ezt is tettem és teszem most is. Most, az otthonom falai között egész más. Itt (Ibizán) tisztább a levegő és a klíma sem olyan rossz, mint Ausztriában. Azt mondták, egy hónap múlva már teljesen jól leszek. Ugyanúgy megyek majd a versenyekre, mint eddig. Miért ne tenném?”