Amikor Daniel Ricciardo a nyári szünetben nagy meglepetésre bejelentette, hogy 2019-től a Renault-nál folytatja a pályafutását, a hír a csapatot is váratlanul érte, új versenyzőt kellett találniuk Max Verstappen mellé.

Váratlanul, de nem készületlenül, hiszen az idén a Renault-nál versenyző Carlos Sainz csak “kikölcsönözték” a franciáknak, első pillantásra kézenfekvőnek tűnt, hogy a Verstappennel együtt a Toro Rossónál 2015-ben bemutatkozott spanyolt hívják majd vissza, de nem így lett, inkább a Toro Rosso ifjoncát, Pierre Gaslyt léptették elő.

Akkoriban úgy hírlett, hogy Verstappen vétózta meg Sainz visszahívását, ugyanis a Toro Rossónál nagyon nehezen fértek meg egymással, ám ezt maga a spanyol cáfolta. A holland egy friss interjúja arra utal, hogy mégis volt alapja a pletykáknak.

“Végső soron nem azon múlik, hogy én igent vagy nemet mondok, nem én döntök. De világosan elmondtam a csapatnak, hogy szerintem mi működne és mi nem. Neveket nem fogok említeni, de örülök, hogy Pierre Gasly érkezik. Nagyon gyors, de én senkitől sem félek. Senkitől” – mondta a holland Formule 1-nek.

Ricciardo váratlan átigazolásáról így beszélt:

“A Red Bull nagyfőnökének, Dietrich Mateschitznek már ígéretet tett, szóval igazán nem értettem a dolgot. A csapatnál senki sem érti. De erről sosem beszéltem vele – nem az én gondom.”

Ricciardo érkezése és a Red Bullnál bezárult ajtó miatt Sainz végül a McLarenhez igazolt, ő lett a visszavonult Fernando Alonso utódja a wokingi csapatnál.