Max Verstappen pocsékul kezdte a 2018-as szezont, a hollandnak az első hat hétvégén mindig volt valamilyen incidense, balesete.

Monacóban az utolsó szabadedzésen 2016-os balesetét egy az egyben megismételve törte össze az autót, így hiába volt addig a leggyorsabb, nem tudott részt venni az időmérőn, a mezőny végéből indult és csak a 9. lett, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo a pole-ból indulva igen szép győzelmet aratott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Máj 26., 2018, időpont: 5:41 (PDT időzóna szerint)

Egy friss interjúban a holland elárulta, hogy majd felrobbant a futam után.

“Nagyon fájt, hogy a futam után a medence mellett kellett vigyorognom a kamerák kedvéért. Nézhettem, ahogy Daniel a győzelmet ünnepelve beugrik a medencébe és jó képet kellett vágnom hozzá, pedig szét tudtam volna verni az egész Energy Stationt (a Red Bull “motorhome”-ját – a szerk.), de nem mutattam ki” – mesélte a Formule1-nek.

“Belül nagyon bántott. Gokartozásban volt már ilyen érzésem, de a Forma-1-ben akkor volt először. Az érzés, hogy úgymond kukáztam az a győzelmet. Pontosan ilyen érzés volt. Néha szükségem van egy resetre, Monaco után is így voltam. De talán szükséges is volt Monaco, utána bizonyítani akartam.”

Verstappen a Monaco után következő fordulóban, a Kanadai Nagydíjon talált magára, és onnan már sokkal jobb éve volt, igaz, Mexikóban szintén a robbanás határán állt, amikor Ricciardo a kvalifikáció végén elhalászta előle a pole-t, Brazíliában pedig tettlegessége csapott át a dühe, miután a Force Indiá-s Esteban Ocon a vezető helyről pörgette ki, és végül “csak” a 2. lett.