Szűk két hét múlva lesz öt éve, hogy a Forma-1-ből 2012 végén visszavonult Michael Schumacher Franciaországban súlyos agysérüléssel járó síbalesetet szenvedett. A 2014 szeptembere óta a család svájci otthonában lábadozó hétszeres világbajnok állapotáról hivatalosan semmit sem árulnak el, az elmúlt időszakban mindössze ennyi derült ki egy tavaly nyári sajtóperben, hogy a német exversenyző nem tud járni.

A brit bulvárlap Daily Mail F1-es szakírója, Jonathan McEvoy most, az ötéves évforduló és a pilóta 50. születésnapja közeledtével osztott meg állítólagos új infókat Schumacher helyzetéről.

Cikkében azt állítja, hogy Schumacher nincs ágyhoz kötve, nem csövek tartják életben, ugyanakkor folyamatos ápolásra szorul, melynek költsége heti 18 millió forintnak megfelelő összeg.

McEvoy azt is leszögezi, hogy a korábbi találgatásokkal ellentétben Schumacher a családdal együtt él a főépületben és nem a mellette épült, miniklinikának tartott házban lakik – az Schumi édesapjának, Rolfnak épült vendégházként, a munkálatok pedig már a baleset előtt megkezdődtek.

Schumacher január 3-án ünnepli majd 50. születésnapját, erről így beszélt menedzsere Sabine Kehm:

“Michael és a család számára az 50. születésnap közeledtével a legszebb ajándék az lehet, ha az emberek a legjobb versenyzőként, a rekorddöntőként emlékeznek rá.”