A silverstone-i versenypálya tavaly aktiválta szerződésbontási opcióját, így a jelen állás szerint a Forma-1 bölcsőjének számító helyszín 2019-ben rendez utoljára Brit Nagydíjat.

A szervezők azért döntöttek a szerződésbontás mellett, mert az eredetileg 2026-ig szóló megegyezésben szereplő rendezési díjat képtelenek lettek volna kifizetni. Az annak idején a szerződést tető alá hozó Bernie Ecclestone a maga módján nemrég megpróbált segíteni, de a pályát birtokló és irányító Brit Autóversenyzői Klub (BRDC) nem kért belőle.

“Silverstone-nak biztos háttér kellene. Érdeklődtem, hogy eladnák-e a pályát, mert én megvettem volna, de nem akarták. Nem érdekelte őket a dolog” – mesélte az Autosportnak a 88 éves angol üzletember. “Nyilván megmaradt volna a futam. Mindegy, nem akarták eladni, szóval marad a bizonytalanság. Nincs pánik, de valahogy csak meg kellene tartani az F1-futamot.”

A kérdésre, hogy milyen tervei lettek volna a felvásárlás után, így felelt: “Közvetlenül nem folytam volna bele a dolgokba.”

Bár Silverstone nagyon szeretne kialkudni valami jóval kedvezőbb árú F1-es szerződést, a Forma-1-et 2017 eleje óta birtokló Liberty Media nem ragaszkodik a pályához, egy, a terveikhez jobban illő londoni utcai futamot reális alternatívának tartanak. Ecclestone erről nemrég azt mondta, hogy ők már évekkel ezelőtt megvizsgálták a kérdést, és megoldhatatlan a dolog.