Kimi Räikkönen jövőre visszatér ahhoz a csapathoz, amelynél a Forma-1-es karrierjét kezdte, a finn kétéves szerződést kötött a Sauberrel. Noha a Ferrarihoz képest ez visszalépésnek tűnhet, Räikkönen úgy érzi, hogy jó helyre került.

“Izgatott vagyok” – mondta Räikkönen a pályafutása következő fejezetéről első Alfa Romeo Sauber-pilótaként adott interjújában. “Természetesen más lesz, mint a Ferrari, és ugyan voltam már a csapatban, azóta rengeteg új ember van.”

“A Saubernél minden megvan ahhoz, hogy nagyszerű autót építsünk. Remek a szélcsatorna, Ferrari-motor dolgozik az autóban, tudjuk, mit kapunk.”

“Semmi okunk azt hinni, hogy ezzel a csomaggal nem érhetünk el nagy dolgokat. Hogy aztán hova jutunk vele, azt majd jövőre meglátjuk.”

Räikkönen a szezonzáró gumiteszten már kipróbálhatta a C37-est Abu-Dzabiban. “Fontos volt számomra, hogy kipróbálhassam az autót, hogy felmérjem, vannak-e olyan nagy dolgok, amiket ki kell javítanunk. De elég jól ment.”

“Ha őszinte akarok lenni, nem éreztem akkora különbséget, valószínűleg nagyobbra számítottam. De csak gumikat teszteltünk, nem foglalkoztunk a beállításokkal. Elsőre rendben volt.”

Räikkönen csapattársa Antonio Giovinazzi lesz jövőre.