Három hét múlva lesz öt éve, hogy Michael Schumacher súlyos agysérüléssel járó síbalesetet szenvedett Franciaországban, és szeptemberben volt négy éve, hogy a kórházból hazaszállították a család svájci otthonába, azóta nem is tudunk semmit az állapotáról.

Néhány régi (ferraris) kollégája, barátja azért ma is látogatja, köztük a volt csapatfőnök, a ma a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökeként dolgozó Jean Todt is, aki egy interjúban elárulta, hogy néhány héttel ezelőtt a Brazil Nagydíjat is Schumival együtt nézte meg.

“Nagyon vigyázok, hogy mit mondok, de tény, hogy a Brazil Nagydíjat Michaellel néztem meg Svájcban” – mondta Todt a német Auto Bildnek, majd komoly kritikával illette az RTL közvetítését, pontosabban az abban leadott töméntelen sok reklámot

“Bosszantó volt, már öt perc után alig hittem a szememnek. Amikor futamot nézek, mindig ott van mellettem egy iPad, ezért nem zavarnak annyira a reklámok. Azt is megértem, hogy a kereskedelmi tévék ebből finanszírozzák a közvetítést, a reklámozás pedig megfelel a törvényeknek. De azért nagyon szerettem volna, hogy ha legalább a sarokban egy kis kockában ott van a verseny (a reklámok alatt), hogy ne maradjak le mindenről. Ha futamot nézek, szeretném is érteni” – háborgott az FIA-elnök.

“A riporterek, kommentátorok nagyon kompetensek, ezt illetően nincs kritikám. Tudom, hogy milyen nehéz munka ez, én nem tudnám csinálni, és Michaelt is óva intettem tőle” – tette hozzá.

A német törvények szerint óránként 12 percnyi reklám adható le a televízióban.