A Toro Rosso 2017 őszén mindkét pilótáját lecserélte, Carlos Sainzot elengedték a Renault-hoz, Danyiil Kvjatot pedig félreállították, hogy helyet csináljanak Pierre Gaslynak és a red Bull programjából hosszú évekkel korábban ejtett, de visszahívott Brendon Hartley-nak.

A faenzai alakulat ezzel a párossal csinálta végig 2018-at, de Gasly 2019-ben már a Red Bull Racingél vezet, Hartley pedig távozni kényszerül, Danyiil Kvjat és az újonc Alexander Albon kapja az üléseket.

A 29 éves új-zélandi nem igazán váltotta meg a világot idén, de ezzel együtt is igen rossz néven vette az elküldést, egy friss interjúban pedig arra utalt, hogy valójában hosszabb távra szóló szerződést bontottak fel vele.

“Már az idény elején is voltak pletykák, ami eléggé meglepett, hiszen úgy tudtam, hosszú távú szerződést írtam alá. Világbajnoki címmel (WEC) és Le Mans-győzelemmel a tarsolyomban érkeztem, de már 2-3 futam után pletykák voltak és a jövőmről kérdezgettek” – nyilatkozta az új-zélandi Newstalk ZB rádiónak.

“De elégedett vagyok azzal, ahogy kezeltem ezt. Úgy gondolom, ilyen körülmények között megroppantak volna a nyomás alatt én viszont csak megerősödtem. Végigküzdöttem az egész idényt, javultam, és a szezon végére érzésem szerint csúcsformába kerültem, valamint a csapattal és a hondásokkal is jó kapcsolatot alakítottam ki, ráadásul folyamatosan jobban teljesítettem a csapattársamnál is” – magyarázta Hartley, aki 4 pontot gyűjtött Gasly 29-ével szemben.

“De az tény, hogy az F1 nagyon bonyolult, a pénz is nagy szerepet játszik, az intrikák, és nem mindig a versenyzőn és a puszta teljesítményen múlik, hogy megy-e vagy marad. Én mindenesetre emelt fővel távoztam. Egy nap majd elmondom a sztorit. Bár hogy őszinte legyek, talán nem hozhatok mindent nyilvánosságra” – mondta sokat sejtetően.