Fernando Alonso vasárnap – egyelőre – utolsó Forma-1-es nagydíján indul, hiszen a kétszeres világbajnok a nyári szünetben bejelentette, hogy 17 év után elhagyja a száguldó cirkuszt, más kihívásokra vágyik.

A 37 éves spanyol jövőre is folytatja a Toyotával a hosszútávú világbajnokságban (WEC) idén megkezdett programját, már azt is bejelentették, hogy elindul majd a 2019-es Indy 500-on a McLaren színeiben, ugyanakkor vannak, akik a Forma-E-ben is el tudnák képzelni őt.

Volt csapattársa, az idén már az elektromos szériában vezető Felipe Massa biztosra veszi, hogy Alonso előbb vagy utóbb a Forma-E-ben is bizonyítani akar, talán egyenesen a világbajnoki címmel, német sajtóértesülés szerint pedig akár már most rögtön lenne is erre lehetősége.

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy a Nissan e.dams-csapat Forma-1-es kaliberű fizetést ajánlott Alonsónak, aki már a december 15-én kezdődő szezonban beülhetne az autóba. A spanyol a korábbi Toro Rosso-pilóta, WEC-világbajnok, Forma-E-bajnok Sebastien Buemi csapattársa lenne, míg a korábban lekötött thai-angol Alexander Albon így elmehetne az F1-be a Toro Rossóhoz.

Nem hangzik rosszul, azonban “apró” bökkenőt jelenthet Alonso toyotás szerződése, nem valószínű ugyanis, hogy jó szemmel néznék, ha párhuzamosan egy másik japán autómárka színeiben is versenyezne a sztárjuk – persze azt nem tudhatjuk, mi áll a szerződésben.