Paródiába fulladt a Sky Sports szezon végi szavazása, amelyen az év Forma-1-es versenyzőjét kellene megválasztani. Szergej Szirotkin néhány napja még utolsó előtti volt, de azóta az orosz netezők megtalálták a szavazást, és nem szégyelltek belenyúlni.

A cikk írásának pillanatában Szirotkin 62 600 szavazattal vezet, megelőzve a 39 900 voksnál álló Lewis Hamiltont. A különbség irreális, innentől a Sky Sportsnál a labda, hogy mit csinál a szavazással.

Szirotkin közben hajszálra van attól, hogy kizuhanjon az F1-ből, a Williams ugyanis jó eséllyel nem őt, hanem Robert Kubicát ülteti jövőre George Russell mellé. Az orosz versenyzőt nyugtalanítják a legfrissebb hírek, egyértelmű választ vár a Williamstől a jövőjével kapcsolatban.

“Szeretnék világosan látni” – mondta Szirotkin. “Nagyon kellemetlen olvasni a híreket, és látni, mi történik. Sokkal többet fektettem ebbe a szezonba, mint azt az emberek kívülről látják.”

“Az utolsó dolog, amit akarok, hogy az én munkám eredményeiből más profitáljon. Egyértelmű, hogy az idei szezonban a jövőn dolgoztunk, jövőre már jönnie is kellene az eredményeknek. Ha ezt most fel kellene adnom, az nagy csalódás lenne.”