Lewis Hamilton a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérőjének második szakaszában kis híján ütközött a williamses Szergej Szirotkinnal, amikor a felvezető körükön mögötte gyorsabban érkező orosz el akart menni mellette, ő pedig pont feléje kormányozta a Mercedest. Bár tényleg csak hajszálon múlott egy igen csúnya baleset, vizsgálat nem lett a dologból, az ötszörös világbajnok pedig keményen kritizálta az újoncot, amiért nem akart megfelelő távolságot tartani, “tiszteletlennek” bélyegezte a manővert.

Vasárnap reggelre az angol láthatóan újra végiggondolta a történteket, talán a visszajátszásokat is megnézte, és módosított álláspontján, az Instagramon gyakorlatilag bocsánatot kért Szirotkintól.

“Reggelt, világ! Úgy ébredtem, hogy talán helyre kellene tennem a tegnapi szavaimat. Tévedtem, Szergej nem volt tiszteletlen, mindössze félreértés volt a dolog, én pedig tényleg csak el akartam engedni őt. Nem sikerült valami jól, de néha szarul sülnek a dolgok. Tisztelem, ahogy a helyzetet kezelte” – írta.

Hamilton a magyar idő szerint 18.10-kor kezdődő futamon a pole-ból rajtol majd.