Lewis Hamiltonnak két incidense is volt a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérőjének második szakaszában, az ötszörös világbajnok előbb a williamses Szergej Szirotkinnal, majd a ferraris Kimi Räikkönennel élt át húzós pillanatokat.

Az előbbi eset volt a veszélyesebb, a Mercedes angolja hajszál híján ütközött a mögötte érkező, előzni próbáló orosszal, amikor rossz irányba, a rivális felé kormányzott.

Hamilton a kvalifikáció után élesen kritizálta Szirotkint:

“Mindenki a felvezető köré volt. Én is, Szergej is és előttem is mindenki. Valtteri volt közvetlenül előttem, ő lassított, hogy teret nyerjen maga előtt, így nekem is lassítanom kellett. Vigyáztam, hogy nekem is legyen majd elég helyem, de aztán hirtelen láttam, hogy mögöttem nagy sebességgel érkezik egy autó, meg is ijedtem, hogy jó isten, valaki gyors körön jön?” – idézte fel.

“Szóval balra húzódtam, de ő is balról került. Pedig nem is volt gyors körön, szóval nem tudom, mit gondolt. Mindannyian tudjuk, hogy távolságot kell tartani. Tiszteletlen manőver volt. Próbáltam elengedni, aztán a kanyarban ő is lelassított. Furcsa dolog volt, teljesen felesleges, mert mögötte amúgy is volt tér, így viszont se az ő, se az én köröm nem lett jó. Remélem, tanul belőle!”

Az orosz versenyző természetesen másképp látta a történteket:

“A Q2 elején úgy gondoltuk, hogy erősödni fog az eső, így miután használt gumikon kihajtottam a bokszutcából, nagyon kellett nyomnom, hogy felmelegítsem az abroncsokat. Aztán viszont le kellett lassítanom, hogy el tudjam kerülni Lewist, így viszont egy kerékkel a fűre is mentem, annyi is volt a körnek emiatt.”

Míg a 2. helyen záró Vettelt a bokszutcai mérlegeléses incidense miatt vizsgálat alá vonták, a pole-szerző Hamiltont sem a Szirotkin-eset, sem Räikkönen gyors körös feltartása miatt nem vizsgálják.

A sors fintora, hogy később még Szirotkin kapott megrovást, amiért a Q1 végén túl lassan hajtott vissza a bokszutcába – azért nem kapot súlyosabb büntetést, mert a tempó részben az autó beállításaiból fakadt, az orosz pedig egyetlen riválist sem akadályozott vagy veszélyzetetett.