2012-ben Brazíliában aratta máig utolsó futamgyőzelmét a McLaren. Hat év elteltével a 2018-as F1-es Brazil Nagydíjon a wokingi alakulat autói a mezőny végén csatázva töltötték a versenyt. Ezúttal Stoffel Vandoorne volt a jobbik versenyző, a belgát a 15. helyre rangsorolták.

A decembertől a Forma-E szériát erősítő Vandoorne eredetileg a 14. helyen ért célba, ám csapattársával, Fernando Alonsóval együtt mindketten büntetést kaptak, mivel nem vették figyelembe a kék zászlós jelzéseket lekörözéskor. Mindemellett mindkét pilóta neve mellé két-két büntetőpont került utolsó F1-es versenyük előtt.

„Talán megint nem figyelte senki, de szerintem remek versenyünk volt ma” – mondta Vandoorne, aki a Williams párosával és a visszaeső Esteban Oconnal viaskodott. „Jó munkát végeztünk az első etapban, kicsit megnyújtottuk a gumik élettartamát a többiekhez képest, és friss gumikon jót vívtam Fernandóval. Sikerült megelőznünk a Williamseket is.”

„Lehet, hogy az eredményeken nem látszik, de úgy érzem, ma kihoztam a maximumot mindenből, úgyhogy elégedett vagyok” – tette hozzá a belga pilóta.

F1: Alonsóékat megbüntették 1

Fernando Alonso versenyét hátráltatta egy lassú bokszkiállás, a McLaren kicsit beragadt a bokszutcában. „Kemény nap volt. Kockázatos stratégiát alkalmaztunk a korai kiállást választva. Nem jött be, a közepes gumik hólyagosodni kezdtek, és nem voltunk versenyképesek a futam második felében.”

„A bokszkiállás sem sikerült jól, vesztettünk ott is egy kis időt. Összességében túl lassúak voltunk a hétvégén. Nem volt meg a tempónk a pontszerzéshez, mindegy is volt, hogy milyen stratégiát alkalmazunk” – mondta a büntetése után 17. helyen értékelt spanyol.