Felipe Massával egy időben, 2014-ben érkezett a Ferraritól a Williamshez a brazil pilóta volt versenymérnöke, Rob Smedley, aki a grove-i csapatnál a teljesítményért felelős főmérnöki posztot kapta meg, azonban egy évvel brazil barátja után ő is távozik, az angol szakember a 2018-as szezon végén elhagyja az alakulatot.

A távozás okaként a közlemény azt említi, hogy Smedley szeretne több időt tölteni a családjával, de könnyen elképzelhető, hogy az idei pocsék teljesítmény miatt megy a mérnök – hogy magától vagy a csapat döntéséből, az egy további kérdés.

“Nagyon élveztem a Williamsnél eltöltött időt. A csapatnál komoly változások zajlottak le a 2014-es érkezésem óta, örömömre szolgált, hogy én is részese lehettem ezeknek. A Williams az F1 egyik különleges csapata, meggyőződésem, hogy az itt lévő tehetségeknek köszönhetően újra jobb idők jöhetnek majd. A csapatnak mindig is helye lesz a szívemben. Azonban 20 év Forma-1 után úgy érzem, itt az idő átgondolni a dolgokat, azt, hogy számomra hogyan is tovább. Nagyon várom, hogy több időt tölthessek a családommal, mielőtt a jövőről gondolkodnék” – mondta Smedley.

A helyettes csapatfőnök, Claire Williams így búcsúztatta a mérnököt:

“Örömünkre szolgált, hogy Rob az elmúlt négy évben a csapatunk tagja volt, mind szakmailag, mind emberileg hiányozni fog. Egy nehéz időszakban mondott igent nekünk, hálásak vagyunk, hogy látta bennünk a potenciált. A velük töltött időszakban nagyon sokkal járult hozzá a csapat munkájához, és amúgy is nagyszerű tagja volt a grove-i gárdának, sokakat inspirált az F1 iránti lelkesedése. Rob hosszú időt töltött el a Forma-1-ben, így teljesen megértjük a döntését, hogy szeretne időt tölteni a feleségével és a srácaival. A legjobbakat kívánjuk neki és teljes szívünkből mondunk köszönetet a Williamsbe fektetett szenvedélyéért!”