Sebastian Vettel mellett 2019-ben már új csapattárs, a jövőre mindössze második Forma-1-es évét kezdő Charles Leclerc ül majd. Az idén az Alfa Romeo Saubernél bemutatkozott monacói ifjonc azt állítja, nem másodhegedűsnek megy a Ferrarihoz, ugyanakkor azt is tudja, bizonyítania kell majd, hogy megérdemelte az ülést.

Az elmúlt négy évben Kimi Räikkönennel harmonikusan együtt dolgozó Vettel azt mondja, az ifjú titánnal is igyekszik majd jó munkakapcsolatot építeni, rangidősként sem fog titkolózni:

“Biztosan más lesz, hiszen Charles nem Kimi, Kimi nem Charles. Leclerc fiatal, sok minden járhat majd a fejében. Szerintem a csapat érdekében együtt kell majd működnünk. Biztos vagyok benne, hogy szeretne majd megverni, én is meg akarom verni őt, a helyzet világos. Kimivel is ugyanez volt. De szerintem kulcsfontosságú, hogy összedolgozzunk, még ha, ahogy mondtam is, biztosan sok dologra gondol majd” – mondta a négyszeres világbajnok az Autosportnak.

“A csapattársa leszek, így segíteni fogom. Én vagyok az utolsó, aki trükközik vagy titkolózik vagy bármi ilyesmi. Szerintem ezért is voltunk meg olyan jól Kimivel, mert ebben nagyon hasonlítunk egymásra. Meglátjuk, mi lesz Charles-lal” – tette hozzá.

Bár Räikkönen kikerül a Ferraritól, a Forma-1-ből nem távozik majd, a 39 éves finn a jövő évtől épp Leclerc helyén, az Alfa Romeo Saubernél vezet tovább, elvileg legalább 2020-ig.