A Mexikói Nagydíj szabadedzésein mindvégig a Red Bull-os Max Verstappen volt a leggyorsabb, a holland pilóta volt az időmérő egyértelmű favoritja, ám a Q3-ban végül csapattársa, Daniel Ricciardo csípte meg a pole-t, Verstappen állítása szerint műszaki hibákkal küszködött a legfontosabb gyors körén. A holland végül így is megnyerte a versenyt, kiváló rajttal az élre állt, és aztán már nem is volt veszélyben a vezetése.

Édesapja, az egykori Forma-1-es pilóta Jos Verstappen visszatekintve arról beszélt, hogy fiának jót tehetett a szombati csalódás, ráadásul a 2. rajtkockával is jobban járt, mint Ricciardo a pole-lal:

“Maxhoz hasonlóan én is csalódott voltam az időmérő után. Este, lefekvés előtt még beszéltem vele telefonon, próbáltam megnyugtatni, ugyanis nagyon dühös volt, amiért az autó nem volt tökéletes. Persze szép dolog a pole, de végső soron sokkal fontosabb a futamgyőzelem” – mondta a Ziggo Sport televíziónak.

“Vasárnap délelőtt is beszéltem vele. Nem aludt valami jól, és még mindig dühös volt, amiért az autó miatt lecsúszott a pole-ról. De általában ha Max dühös, csak még gyorsabban vezet. Nagyon meg akarta mutatni, mit tud, meg akarta nyerni a futamot.”

“Az egész hétvégét uralta, és szerintem jobban is járt azzal, hogy a második helyről rajtolt. Ha megnézzük Hamilton startját, sikerült beférnie a két Red Bull közé, és így Max lett volna kívül, szóval végül jól is jött ki. Azt is tudta, hogy a Ferrari nagyon gyors lett, így arrafelé zárt, hogy Vettelnek ne legyen helye mellette. Vettel be is szorult.”

F1: Verstappen dühösen csak még gyorsabb 1

Bár Verstappen a futamon szép előnyt épített ki, a verseny vége izgalmasra sikerült, hiszen Ricciardo kilenc körrel a vége előtt műszaki hiba miatt kiesett, és nem tudhatta, ő képes lesz-e eljutni a kockás zászlóig.

“Az járt a fejemben, hogy ugyanígy járhat Max is” – mondta az édesapja. “Emellett nem is nagyon mutatták a közvetítésben, nem láttam a gumijait, pedig azok elárulhatják, ha baj van. De a futam után Max elmondta, hogy a végén visszavett, nem akarta túlmelegíteni a gumikat. Azt mondta, csak kocsikázott.”