A Ferrari meglepően erősen kezdte a 2018-as szezont, Sebastian Vettel sokáig komoly bajnoki esélyes volt, ő és a csapat is vezette a pontversenyt, de ősztől odalett a lendület, amit a Mercedes kíméletlenül ki is használt, Lewis Hamilton a Mexikói Nagydíjon behúzta az ötödik világbajnoki címét, és csak idő kérdése, hogy a csapat is megtegye ugyanezt.

A Forma-1 sportszakmai főnöke, a Schumacher-korszakban a Ferrari technikai igazgatójaként dolgozó Ross Brawn ugyanakkor óva inti az olasz csapatot attól, hogy az idei sikertelenség után kapkodni kezdjenek, letérjenek az eddigi útról:

“A Ferrarinak és Vettelnek úgy kell újra nekifutnia, hogy kiderítik, mi nem működött és azon kell javítaniuk, pánik, kapkodás nélkül. A Ferrari két szezonon belül másodszor volt bajnoki esélyes, pedig a hibridkorszak kezdetén nehéz lett volna ezt elképzelni a Mercedes előnyét látva. Szóval a Ferrarinak csak mennie kell tovább előre, nem szabad a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni” – mondta az angol.

“A futam utáni sajtótájékoztatón Vettel el volt kenődve, és ezt meg is értem. Amikor az egész évben kergetett cél véglegesen elérhetetlenné válik, akkor lehet igazán bánni a korábbi futamokat, az elszalasztott lehetőségeket. Én is ismerem ezt a helyzetet, személyesen tapasztaltam meg, méghozzá ugyanannál a csapatnál, ahol ma ő is van.”