Az új-zélandi Brendon Hartley bő egy éve, a 2017-es Amerikai Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben a Toro Rossónál, ám az azóta eltelt időben sem sikerült meggyőzően bizonyítania, hogy helye van a sportágban.

A nagyjából Hartley-val egy időben érkezett Pierre Gasly jövőre már a Red Bullnál vezet Daniel Ricciardo helyén, őt a tavaly ősszel kirúgott, majd most visszahívott Danyiil Kvjattal pótolják majd, és nagyon úgy fest, Hartley helyére is új pilóta, az angol-thai Forma-2-es versenyző, Alexander Albon kerül majd.

A német Bild értesülése szerint a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a múlt hétvégén, a Mexikói Nagydíj alatt ült le beszélgetni Hartley-val, az osztrák tájékoztatta a pilótát, hogy az ülését nem fogja megtartani. A lap szerint eredetileg a pilótacsere bejelentését is Mexikóra tervezték, ám azt a beszélgetés után valamiért elnapolták.

A brit Racefans.net ugyanakkor arról ír, hogy Marko a híresztelések ellenére csak a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után fog dönteni az új-zélandi sorsáról.

Hartley az idei évben három alkalommal zárt a top10-ben, 4 pontot gyűjtött – csapattársa, Gasly ötször volt pontszerző, legjobb eredménye egy 4. hely volt, 29 pontot szedett össze.