Elég volt a negyedik helyen is célba érnie Lewis Hamiltonnak a 2018-as F1-es Mexikói Nagydíjon, hogy ötödszörre is világbajnokká koronázzák. A Mercedes-pilótát a Sky Sports kapta mikrofonvégre.

„Igyekszem érzelemmentesnek mutatkozni a nyilvánosság előtt, ám most nagyon letaglóz ez az élmény. Nehéz elhinnem, erről álmodoztam régen, de egy pillanatig sem gondoltam, hogy egy nap itt fogok állni ötszörös világbajnokként” – lelkendezett Hamilton.

A pilóta nem felejtette el megköszönni csapatának a sikert. „Hálás vagyok mindenkinek, aki hozzásegített ehhez. A srácok itt a garázsban, illetve otthon a gyárban segítettek, hogy egyre magasabbra és magasabbra tegyem a mércét. Képtelen lettem volna nélkülük megszerezni a címet.”

„Apám mindig hitt abban fiatalkoromban, hogy jobb vagyok, mint a többiek. Köszönöm a családomnak is. Ez a legjobb évem, és ez volt a célom is. Amikor tavaly megnyertem a bajnokságot, feltettem magamnak a kérdést: hogyan javulhatnék, hogy legyek fittebb, fókuszáltabb, hogy legyek jobb pilóta?”

„Próbáltam jobb fiú, jobb barát lenni, minden téren próbáltam javulni. Úgy gondolom, idén képes voltam mindenben javulni. Nem tudom, hogy ez a korral jár-e, de a tapasztalat mindenképpen segít” – emelte ki a friss ötszörös bajnok.

„Remélem, hamarosan érezni fogom a hatását a győzelemnek. Egyre izgatottabb vagyok, amikor rá gondolok” – zárta mondanivalóját a 33 éves pilóta.