Sebastian Vettel a 2018-as idény első felében valódi bajnoki esélyesnek látszott, ám a Német Nagydíjon a vezető helyről csúszott ki, majd Monzában, Szuzukában és legutóbb, Austinban is versenybalesetbe keveredett, előzési kísérlet közben összeért a riválissal, megpördült és visszaesett.

A Mexikói Nagydíj csütörtöki napján a négyszeres világbajnok nem kerülhette el, hogy beszéljen a hibákról.

“A kritikák jogosak. Megpördültem (Austinban). Ha én pördülök ki, akkor nyilván nem volt jó valami, szóval jogos. Nyilván a kormány mögül más, mint ha 13 különböző szögből, lassítva nézzük, az után már boldog-boldogtalannak van véleménye. De nem feltétlenül ugyanaz a véleményünk” – kezdte, majd kifejtette, hogy ezzel együtt nem érzi, hogy túl rizikós manővereket vállal.

“A lényeg, hogy nem próbálkoztam semmi őrültséggel, nem próbáltam kierőszakolni valamit, ami lehetetlen lett volna. Nyilván volt már pár eset, több is a kelleténél, szóval ha legközelebb lehetőséget látok, akkor is megpróbálkozom vele, de ott lesz azért a fejemben, hogy az autót a menetirányban kéne tartani.”

A kérdésre, hogy esetleg valami műszaki jellegű oka van-e a megpördüléseknek, a ferraris így felelt:

“Nyilván az ember mindig a kanyar belső ívén szeretne lenni, ebben nincs különbség. De nem is tudom. Minél közelebb vagyunk egy másik autóhoz, annál több leszorítóerő veszik el, és a megpördülések furcsák voltak, nem igazán tehettem volna másképp semmit. Nem arról volt szó, hogy túl gyorsan érkeztem, vagy hogy magamtól is kipördültem volna ugyanannál a tempónál, egyáltalán nem, szóval biztosan van valami fekete lyuk vagy valami, ha a belső íven érkezünk. Mindhárom alkalommal én voltam egy kicsit hátrébb, vagy legfeljebb egy vonalban – lehet, hogy legközelebb inkább kívülről próbálkozom majd!”