Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke megkönnyezte Kimi Räikkönen austini győzelmét, de mint kiderült, meglehetősen jó oka volt erre. Az sem véletlen, hogy Arrivabene az Amerikai Nagydíj után napszemüvegben járkált, egy csapatnál történt tragédia miatt sírta ki a szemeit. Räikkönen sem a szokásos lazasága miatt viselt napszemüveget.

A csapatot a vezető beosztásban dolgozott, megbecsült mérnök, Daniele Casanova váratlan halála rázta meg. Casanova a szimulációs részleg igazgatója volt, évek óta Maranellóban dolgozott.

Nem sokkal az Amerikai Nagydíj előtt fejfájásra panaszkodott a feleségének, és korán lefeküdt, aztán a szíve egyszerűen megállt. Előbb a felesége, majd a mentősök próbálkoztak az újraélesztésével, de hiába. Az olasz mérnök mindössze 48 éves volt, a felesége, illetve hat- és nyolcéves fiai gyászolják.

Casanova korábban Räikkönennel is évekig dolgozott együtt, 2010-2015-ig a Lotusnál tevékenykedett.

Ha ez nem lenne elég, az újabban sok hibát elkövető Sebastian Vettelnél sincs minden rendben. A négyszeres bajnok már az Amerikai Nagydíj után is tett arra vonatkozó utalást, hogy “más okok” is vannak a rossz szériája hátterében, de ő egyébként nem olyan típus, hogy ezekről nyilvánosan beszéljen.

Az olasz sajtó “családi problémákat” említett Vettellel kapcsolatban, de ennél bővebben nem fejtették ki a dolgot, arra hivatkozva, hogy Vettel magánügyéről van szó. Az azonban biztos, hogy komoly dologról lehet szó, mert Vettel mellett ott volt Austinban párja, Hanna is, aki nemhogy a tengerentúlra, még az európai futamokra sem nagyon szokta elkísérni Vettelt, akivel iskolás koruk óta együtt vannak.

Nem hivatalos, szóbeszéd jellegű információk szerint Vetteléknél is haláleset történt, egy közeli családtagját veszíthette el a német.