Kimi Räikkönen a vasárnapi Amerikai Nagydíjon öt és fél év, 2044 nap, 113 versenyhétvége után nyert újra Forma-1-es futamot. A 39. születésnapját a múlt szerdán ünneplő finn az austini siker után arról beszélt, a győzelem bizonyítja, hogy továbbra is van helye a Forma-1-ben:

“Lehet, hogy öregszem, de azért ez nem rossz… Talán elférek még itt pár évig. Élvezem a versenyzést, azért vagyok itt, hogy győzzek. Mindig az a célom, de nyilván nem könnyű, hiszen amúgy mindenkinek menne” – magyarázta a verseny után.

Räikkönennek ugyanakkor nem lesz már sok lehetősége újabb győzelmeket szerezni, hiszen csak három futama maradt a Ferrarival, jövőre az olasz csapat Charles Leclerc-t ülteti a helyére, míg ő az első F1-es alakulatához, az Alfa Romeo Sauberhez tér vissza.

“Azt hiszem, az emberek nem értik, hogy valójában nagyon is örömmel megyek oda. Megvoltak a ferraris éveim, világbajnoki címet szereztem a csapattal, sok futamot nyertem. Versenyzőként új dolgokra, új kihívásokra vágyom, és ezért is megyek oda örömmel. Ráadásul alig 40 percre van az otthonomtól, szóval a családom is örül majd, és én is, mert szeretek a családommal lenni. Talán ez a legjobb az egészben.”

“Nem szomorított el a Ferrari döntése. Egyszerűen csak tudni akartam, hogy mi lesz. Elég régóta vagyok már a Forma-1-ben ahhoz, hogy tudjam, mindennek megvan az oka, végső soron pedig nagyon is örülök az eredménynek.”