Daniel Ricciardo a 4. helyről kezdte a Forma-1-es Amerikai Nagydíjat, túlélte az első körben Sebastian Vettellel történt ütközést, megőrizte a pozícióját, de nem sokáig, ugyanis néhány körrel később teljesen lekapcsolt alatta az autó, megszűnt a hajtás, “se kép, se hanggal” állt félre.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Renault-erőforrás volt a ludas, a jövőre már a franciák gyári csapatánál versenyző Ricciardo végtelenül dühös volt.

“Borzasztó kár Daniel futamáért, nagyon sajnálom őt. Ugyanaz a motorhiba volt, mint Bahreinben, azaz a kanyar közepén egyszerűen minden lekapcsolt. Erős versenyt futott, ott lett volna az élmezőnyben, nagyon frusztráló lehet ez számára.”

“Remélhetőleg van elég erőforrás-részegységünk a korábbiak közül, hogy ne kapjon büntetést Mexikóban, abban pedig biztos vagyok, hogy elbeszélget majd a dolgokról a leendő munkaadójával, mert nagyon bosszantó, hogy futamról futamra kiesik” – mondta a Sky Sportsnak.

“A dühét a szobáján töltötte ki, ököllel lyukat ütött a falba, amit én teljesen megértek. A csapatot egyáltalán nem hibáztatja, tudja, hogy mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, de van ilyen” – folytatta.

Ricciardo csapattársa, Max Verstappen a 18. helyről indulva a 2. lett Austinban.