A Ferrarinál 2014-ben mondott le az addigi csapatfőnök, Stefano Domenicali, helyére átmenetileg Marco Mattiacci került, ő viszont már a szezon végén le is került a tábláról, a Philip Morristól érkezett Maurizio Arrivabene lett az új főnök.

Arrivabene – és a nem sokkal előtte beszállt új elnök, az idén nyáron elhunyt Sergio Marchionne – alatt a Ferrari-csapat valamelyest magára talált, de a Mercedes uralmát azóta sem sikerült megtörniük, még idén sem, amikor a szezon első felére tényleg az ezüstnyíllal egy szinten lévő autót sikerült gyártaniuk.

A csapatfőnök az elmúlt időszakban számtalanszor elmondta, hogy a kudarcokért is ő a végső felelős, ezzel tulajdonképpen a bárd alá hajtotta a nyakát, ősszel fel is röppent, hogy távoznia kell majd, de most épp az ellenkezőjéről hallani.

Az olasz sajtó arról ír, hogy Maranellóban a Ferrari új vezetése is megtartaná Arrivabenét, küszöbön áll a szerződéshosszabbítása, míg a korábban lehetséges utódjának tekintett technikai főnök, Mattia Binotto marad eddigi posztján.