A Ferrari 2019-re pilótát cserél, Kimi Räikkönentől nyolc közös szezon után elbúcsúznak, helyére saját neveltjük, a 21 éves monacói tehetség, Charles Leclerc érkezik Sebastian Vettel mellé.

Bár az ifjonc csak idén mutatkozott be az Alfa Romeo Saubernél, azt mondja, hogy nem másodhegedűsként megy majd a Ferrarihoz, ha lehetősége lesz rá, rögtön a bajnoki címért küzd majd.

“Minden egyes csapatnál egyenlő feltételekkel kezdjük az évet, aztán ha az egyik pilóta valamikor már nem áll harcban a bajnoki címért, míg a másik még igen, akkor szerintem normális, hogy az előbbi segítse a másikat, és erre készen is állok, ha úgy alakul. De ettől az esettől eltekintve nem második számú versenyzőnek megyek oda” – mondta a Forma-1 hivatalos podcastjében.

Bár a Ferrari a következő nagy sztárjaként tekint Leclerc-re, a fiatal pilóta tisztában van vele, hogy hoznia kell majd az eredményeket, különben fel is út, le is út:

“Ami a nyomást illeti, szerintem képes leszek kezelni, mert úgy állok hozzá, hogy nem is foglalkozom vele. Tudom, sokan azt mondják, hogy de hát a Ferrarinál egy egészen más szint a nyomás, de a hozzáállásom segít ezt elkerülni. Nem igazán foglalkozom azzal, hogy mások mit várnak el tőlem. Én csakis önmagamra koncentrálok, csak az érdekel, hogy a pályán a lehető legtöbbet nyújtsam.”

“Emellett nagyon őszinte is vagyok. Ha nem leszek elég jó a jövő évben, akkor ejtsen csak a Ferrari, teljesen megértem. Én így látom ezt. Ha elég jó vagyok, akkor megérdemlem a helyemet, ha nem, akkor megérdemlem, hogy lecseréljenek – szerintem ez mindkét oldalról le is veszi a nyomást.”