A kétszeres világbajnok Fernando Alonso három és fél szezonnyi mclarenes küszködés után az augusztusi nyári szünetben bejelentette, hogy az idei lesz az utolsó Forma-1-es idénye, az év végén elhagyja a sportágat. A 37 éves spanyol azóta másképp éli meg a hétvégéket:

“Észrevettem, hogy az elmúlt pár hétvégén levideózom a versenyzői felvonulásokat. Sosem tettem ezt korábban, de mostanában mindent rögzíteni akarok. Minden futamról szeretnék egy utolsó emléket” – magyarázta a CNN-nek.

“Augusztus óta, amikor bejelentettem a visszavonulásomat, minden egyes hétvégének nagyobb érzelmi súlya van, mint korábban. Minden versenyzői parádé, minden közönségtalálkozó egy kicsit más, egyre nehezebb.”

Alonso az F1-től búcsúzik, de a szezonzáró után sem marad cél nélkül, a korábbi monacói futamgyőzelmek mellé idén a WEC-ben a Toyotával megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt is, így már csak az amerikai Indy 500-on kellene nyernie álma valóra váltásához:

“Sokkal többet elértem, mint amiről akár álmodni is mertem, amikor elkezdtem az F1-et. Azt hiszem, ez a megfelelő idő a távozásra, mert vannak még az F1-en kívül is kihívások, amik pillanatnyilag nagyon izgatnak. Az a célom, hogy megnyerjem az autóversenyzés összes legendás futamát.”

Alonso a múlt hétvégén Japánban versenyzett, a WEC legutóbbi fordulóján csapattársaival a 2. helyen zárt Fudzsiban, amivel továbbra is vezetik a világbajnokságot.