Sebastian Vettel az Orosz Nagydíj után már 50 pontos lemaradásba került a bajnoki éllovas Lewis Hamiltonnal szemben, ha valamikor, a hétvégi Japán Nagydíjon már mindenképp faragnia kellene ebből, de a Ferrari az első szuzukai edzésnapon gyengén szerepelt, a négyszeres világbajnok német nyolctized másodperccel volt lassabb angol riválisánál, a hosszabb etapokon pedig mindkét vörös autón komolyan hólyagosodtak a gumik.

A kérdésre, hogy tehet-e valamit az olasz csapat a felzárkózás érdekében, így felelt Vettel:

“Szerintem mindig lehet tenni valamit, a kérdés csak az, hogy beválik-e. De nyilván nem érdemes öngyilkos megoldásokkal próbálkozni. Ha támadunk is, azért igyekszünk ésszel csinálni. Hosszú futam lesz vasárnap. Ma mindketten túl sokat csúszkáltunk és a többieknél jobban koptattuk a gumikat, de összességében nem volt olyan rossz.”

“Tiszta péntek volt, nem voltak fennakadások, az autó is rendben működött. Szerintem végig magunkra tudtunk koncentrálni, most pedig rá kell jönnünk, szombatra hogyan facsarjunk ki mindent az autóból.”

“Hogy behozható-e a nyolctized? Nem tudom. Ma nem voltunk rá képesek, de mindegy is, mit csinálnak az ellenfelek, mi magunkkal foglalkozunk, azzal, hogy a saját csomagunkból kihozzuk a maximumot. Tudjuk, hogy mire képes az autónk, arra kell koncentrálnunk. Nagyszerű lenne megcsípni a pole-t, de ha nem sikerül, akkor is igyekeznünk kell közvetlenül ott lenni mögöttük, aztán majd meglátjuk, mi lesz.”