A Ferrari a Szingapúri Nagydíjat megelőzően jelentette be, hogy 2019-re változtat a felállásán, nyolc közös év után búcsút intenek Kimi Räikkönennek, a jövő évtől 20 éves neveltjük, az idén az Alfa Romeo Saubernél bemutatkozott Charles Leclerc vezet majd Sebastian Vettel mellett.

A döntés megosztotta a szurkolói tábort és az F1-es világot, de a Scuderia korábbi pilótája, az egykor Räikkönen csapattársaként is versenyző Felipe Massa szerint jól választottak Maranellóban:

“Jól tették, mert a hatalmas tehetsége mellett nagyon érett is, szerintem érettebb is, mint Max Verstappen. Meggyőződésem, hogy egy nap világbajnok lesz majd. Sebastian Vettellel pedig hajtani fogják egymást. A Ferrarinak nagyszerű párosa lesz 2019-ben” – mondta az olasz Corriere della Serának a brazil.

Az olasz csapatnál 2006 és 2013 között vezető veterán idén reménykedve figyelte a Ferrarit, ő is úgy látta, hogy esélyük lehet a bajnoki sikerre, ám úgy véli, a Mercedes maga mögött hagyta őket a fejlesztési versenyben.

“Úgy gondoltam, esélyes a Ferrari, jó néhányszor az övék volt a jobb autó, de aztán a Mercedes jobban fejlesztett. Az elején a Ferrari hibáinak köszönhetően hoztak a lehetőségeiknél több pontot, például Hockenheimben és Monzában, mostanra pedig már ők vannak előnyben műszakilag is.”

“Pontelőnyben vannak, izgulniuk sem kell. A Ferrari semmilyen nyomást nem helyezett rájuk, Hamilton pedig hihetetlen, fenomenális volt az elmúlt három-négy futamon, időmérőn. Nehéz elképzelni, hogy bárki is hozza az ő szintjét.”