A Williams 2019-es versenyzői felállása egyelőre egészen homályos. Az biztosnak tűnik, hogy a kanadai Lance Stroll jövőre már az édesapja vezette befektetői csoport által felvásárolt Force Indiánál vezet majd, ám minden más kérdéses.

A grove-i csapatnál Stroll mellé a pénzes orosz újoncot, Szergej Szirotkint ültették, ám a pocsék fehér autóban semmit sem tudott mutatni, így lehetséges, hogy a szponzorának nem éri meg a további befektetés…

“Egyelőre nincs szerződés a jövő évről. Előbb érjünk ennek a szezonnak a végére” – mondta a Szirotkint támogató SMP bank főnöke, Borisz Rotenberg.

F1: Pilóta nélkül marad a Williams? 1

A 2018-ra épp Szirotkin váratlan igazolása miatt csak tartalékosi állást kapó Robert Kubica papíron jó jelölt lehetne, de úgy tűnik, a 33 éves lengyel egyre kevésbé szeretne pont a Williamsnél visszatérni az F1-es rajtrácsra.

“Nem akarok olyan helyzetbe kerülni, mint tavaly. Azért határidőt kell szabni, a büszkeség is számít. Egyelőre nincs döntés, de itt lenne már az ideje. Én nem fogok decemberig várni. Az F1-es helyzet nem könnyű, de azért vannak másféle lehetőségek is. Számomra világos a dolog: várok, de ha nem történik semmi, akkor majd én meghozom a magam döntését.”

A fentiek alapján Szirotkin és Kubica is távozhat a Williamstől, persze ha ez megtörténne, akkor sem maradna versenyző nélkül az angol csapat, a motorszállító Mercedes például kapva kapna az alkalmon, hogy Esteban Ocont és a Forma-2-es bajnokjelölt George Russellt F1-es üléshez juttassa 2019-re.