Az idény első felében még teljesen komoly bajnoki esélyesnek tűnő Sebastian Vettel és a Ferrari a hétvégi Orosz Nagydíjon újabb pofont kapott, a Mercedes az előző évekhez hasonlóan verhetetlen volt a szocsi pályán, a győztes Lewis Hamilton így 40-ről 50 pontra növelte előnyét a világbajnokságban a futamon csak 3. helyen leintett némettel szemben.

A kérdésre, hogy öt futammal a vége előtt van-e még remény, a négyszeres bajnok így felelt:

“Hogy őszinte legyek, én egyesével nézem a futamokat. Nem voltam matekzseni az iskolában, de azért annyi eszem van, hogy tudjam, a helyzetem csak nehezebb lesz, ha pontokat veszítek.”

“Azért továbbra is hiszek az esélyemben, persze biztosan nem növekszik, ha én végzek hátrébb. De ki tudja, elég egy kiesés, és hirtelen egész másképp festhetnek a dolgok. Na jó, kettő. Persze nem kívánok ilyesmit Lewisnak, de sosem lehet tudni, mi lesz. Szóval a legjobb formámban kell maradnom – ami talán ezen a hétvégén nem sikerült –, hogy innen már tényleg minden további versenyt megnyerjünk.”

Hamilton Szocsiban ezúttal a csapattárs, Valtteri Bottas segítségével nyert, hiszen a pole-ból induló finn utasításra adta át neki a 7 ponttal értékesebb első helyet. Vettel ezért egyáltalán nem hibáztatta a Mercedest:

“Le a kalappal mindkettőjük előtt, jó csapatjátékot játszottak! Hadd védjem meg őket, mertbár tudom, hogy (az újságírók) szeretik a balhékat, és egyesek szeretnek ilyen kérdéseket feltenni, de szerintem az ő helyzetükben magától értetődő volt, amit csináltak, nincs alapja ezt megkérdőjelezni.”