A McLaren első ízben a 2016-os Bahreini Nagydíjon vetette be régi neveltjét, a 2015-ös GP2-es bajnoki címet példátlan fölénnyel megnyerő Stoffel Vandoorne-t a sérül Fernando Alonso helyetteseként, a belga pedig pontszerzéssel is debütált a nem épp versenyképes autó volánjánál.

Vandoorne 2017-re állandó versenyzői ülést kapott, ám a pilóta a nagy ígéretet nem tudta beváltani, végig Alonso árnyékában maradt, a McLaren türelme pedig el is fogyott, év végén a 26 éves pilóta végleg kiszáll a wokingiak autójából, 2019-ben már a csapat másik ifjonca, a Forma-2-ben jelenleg a Mercedes-nevelt George Russell-lel a bajnoki címért küzdő Lando Norris vezet náluk.

Az egykori Benetton-, Lotus-, Sauber- és Stewart-pilóta, a brit Sky Sports kommentátori csapatának tagja, Johnny Herbert szerint Norrisnak nagyon nem szabad elbíznia magát, most jön csak a neheze, ha nem bizonyít, ő is ugyanúgy járhat, mint elődje:

“Remélem, hogy a csatájuk (Norris és Russell) egy jel, ami azt mutatja, hogy a fiatalságuk ellenére képesek lesznek azonnal jól teljesíteni egy Forma-1-es autóban. De ott van Stoffel Vandoorne története. Landónak nagyon tudatában kell lennie annak, hogy nem garantált, hogy könnyen megy majd minden. Vandoorne-nak ragyogó eredményei voltak az alsóbb kategóriákban, bekerült az F1-be, ott viszont nem ment neki” – magyarázta a háromszoros futamgyőztes.

“Élni kell a lehetőséggel. Fiatalok, igen, de ez semmit sem számít. Ha valaki nem teljesít, mehet, és hacsak nincs rohadt sok pénze, átkozottul nehéz lesz visszakerülni a Forma-1-be. Két kézzel kell megragadni a lehetőséget, a magad javára kell fordítani a helyzetet.”

A 19. születésnapját novemberben ünneplő Norris mellett jövőre a Renault-tól érkező Carlos Sainz vezet majd a McLarennél.