A Ferrari két héttel ezelőtt jelentette be, hogy a 2018-as szezon végén búcsút int Kimi Räikkönennek, a 2007-es világbajnok helyére Charles Leclerc-t ültetik, ugyanakkor a finn veterán sem pottyan ki a Forma-1-ből, ugyanis miután megtudta, hogy Maranellóban már nem tartanak rá igényt, visszaszerződött első F1-es csapatához, 2019-20-ban az Alfa Romeo Saubernél vezet majd

Bár Räikkönen jó ideig nem ül még a hinwiliek autójába, a szerződtetése máris érezteti hatását a svájci csapatnál.

“Ha megnézzük, mi volt a közösségi médiában a múlt héten, talán még sosem volt akkora pörgés, mint most. Úgy gondolom, ez mindkét félnek jól jön majd” – mondta a csapatfőnök, Frederic Vasseur.

“Én nem voltam a csapatnál Kimi idejében (2001-ben), de voltak csapattagok, akik bejöttek az irodámba, és azt mondták, nagyszerű, hogy Kimi visszajön. Ugyanakkor Kimi visszatérését nem a múltba való fordulásként, hanem a jövőbe tekintésként szeretném látni. Minden egyes részlegünket fejlesztjük, és ő is nagy támogatást jelent majd ebben. Az aerodinamikusoktól a tervezőkön át, a pályamérnökökig és a gumis szakemberekig mindenki örömmel látja majd Kimit. Kétség sem fér hozzá, hogy ez előrelépés számunkra, mind műszaki, mind a marketing terén nagy lökést jelent” – folytatta Vasseur.

Az Alfa Romeo Sauber másik 2019-es pilótájának kiléte még kérdés, elképzelhető Marcus Ericsson megtartása, de az sem lenne meglepő, ha a motorszállító Ferrari neveltje, Antonio Giovinazzi kerülne Räikkönen mellé.