Sokakat meglepett, számosan pedig fel is rótták a csapat hibájaként, hogy a két héttel ezelőtti Forma-1-es Olasz Nagydíj rajtjánál a pole-ból induló Kimi Räikkönen nem volt előzékeny a mellőle rajtoló és a bajnoki címért küzdő csapattársával, Sebastian Vettellel.

A monzai történtek és a tavalyi rajtbaleset kettős apropót adott arra, hogy Szingapúrban a startnál alkalmazott csapatutasításokról kérdezzék a Ferrari főnökét, Maurizio Arrivabenét, aki azonban kategorikusan kizárta, hogy bármikor is ilyesmihez nyúljanak:

“Szeretném egyszer és mindenkorra tisztázni: ki az az őrült, aki csapatutasítást ad a rajtra?! Szakmailag igyekszünk mindent megtenni, a futamok előtt megnézzük a korábbi rajtokat (az adott pályáról), a csapatigazgató eligazítja a pilótákat az ideális ívekről. Te az első kanyarra csakis egyetlen utasítást adhatok: srácok, mindkét autó maradjon ép”

“Minden más hülyeség, el is mondom, miért. Monza esetében Kimié volt a pole, Sebastian tőle nyolc méterre. Hogyan képzelik, hogy Kimi arra figyeljen, hol van Sebastian? Önök szerint ezt kéne utasításba adni, hogy Kimi, legyél kedves lelassítani a rajtnál, ne törődj vele, ha Hamilton és a többiek elmennek melletted? Miről beszélnünk, kérem?”

“Ne várják tőlem, hogy utasításokat adjak a versenyzőknek a rajtra, az első kanyarra. Ez egyszerűen túl veszélyes, őrültség.”

A ma délutáni Szingapúri Nagydíjon Vettel a 3., Räikkönen az 5. helyről startol majd, a pole a bajnoki éllovas Lewis Hamiltoné, mellé a Red Bull-os Max Verstappen áll majd az első sorba.