Az unalmat kiáltotta ki győztesnek a Ferrari a 2018-as F1-es Szingapúri Nagydíj utáni sajtóközleményben. Az olasz istálló nem tudott igazán labdába rúgni a verseny során, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen révén harmadik és ötödik helyen végzett a két vörös autó.

Noha az élbolyban a végeredmény a rajtsorrend maradt, a mezőny hátsó részében azért volt akció. Elől Vettel még a verseny elején el tudott menni Max Verstappen mellett, ám a holland a bokszkiállásoknál visszavette elvesztett helyezését, ami a célig már nem is változott.

A csalódott olaszok ’Az unalom a győztes Szingapúrban’ címmel jelentettek meg sajtóanyagot, melyben leírják, hogy hiányolják az akciót a pályáról.

A közlemény szerint „A szingapúri verseny hozta a formáját, a kelet Monacója, ahol bármi megtörténhet, de általában semmi sem szokott”. Továbbá a csapat sajnálja, hogy Vettel agresszív stratégiája nem fizetődött ki a feltartás miatt. A német ugyanis kiállásakor a többséggel ellentétben nem a sárga oldalfalú lágy keveréket tetette fel autójára, hanem a lila ultralágyakra váltott, ezzel vélhetően a két kiállást választva. Végül mégsem jött be újra a bokszba, mivel az túl nagy időveszteség lett volna.

A csapatfőnök, Maurzio Arrivabene később megjelent nyilatkozatában az olasz már kalapot emelt Hamilton előtt:

“A mai győztes megérdemelten nyert. Miután Sebastian megelőzte Verstappent, aggresszív stratégia mellett döntöttünk, elévágással próbálkoztunk az ultralágyakon, de sajnos a kulcsfontosságú körön egy másik autó mögött találtuk magunkat, így nem tudtunk elég jó tempót hozni. De a mai eredény ellenére sincs minden veszve, higgadtan, elszántan futunk majd neki a maradék hat futamnak, az utolsó pillanatig küzdeni fogunk.”

A futam Lewis Hamilton sikerét hozta, aki így már 40 ponttal vezet a Ferrari négyszeres világbajnoka előtt az összetettben. Vettelnek meg kell nyernie mind a hat hátralévő futamot, ha saját kezében akarja tartani a világbajnoki küzdelmet.