A Mercedeshez 2017-re, a váratlanul visszavonult Nico Rosberg helyére szerződtetett Valtteri Bottas tavaly három futamgyőzelmet szerzett az ezüst autóval, ám idén nem sikerült még a dobogó legfelső fokáig jutnia. Bottas idén öt 2. helyet gyűjtött, míg csapattársa, a címvédő hat nagydíjat is nyert.

“Nagyon szeretnék futamokat nyerni, ezért vagyok itt!” – mondja a 29 éves finn. “Számomra elég elkeserítő és lenyűgöző, hogy idén még nem nyertem. Pedig sokszor közel jártam hozzá, főleg a szezon első harmadában.”

Bár balszerencse híján Bottas a nyár elején akár még vezethette is volna a bajnokságot, mostanra 97 pontos hátrányban van Hamiltonnal szemben, a Mercedesnél pedig nyilvánvalóan hátvédként kell segítenie az angol címvédését. Ezzel együtt hiszi, hogy még győzhet idén:

“Nem hiszem, hogy csak akkor nyerhetek megint, ha Lewis a következő pár futamon bebiztosítja a címet. Ha megvan a tempóm, ha jól kvalifikálok és erős versenyem van, akkor szerintem győzhetek. Persze úgy biztosan egyszerűbb lesz a helyzet, ha Lewis bajnoki sikere már biztos.”

F1: Lenyűgöző Bottas nyeretlensége 1

Egy hét múlva a Mercedes “mumusa”, a Szingapúri Nagydíj, ahol tavaly is inkább csak annak köszönhette a csapat a győzelmet, hogy Max Verstappen és a Ferrari mindkét pilótája ütközött a rajtnál, ám Bottas bízik benne, hogy valódi eséllyel futnak neki a hétvégének:

“Sose lehet tudni. Láttuk, mi történt tavaly! Autóversenyzés, szóval úgy állunk hozzá, hogy bármi megtörténhet. Remélhetőleg versenyképesebbek leszünk, mint tavaly. Jelenleg nem könnyű – a Ferrari mindenütt gyors, Szingapúrban pedig a Red Bull is az lesz. Mi nem tudjuk, mennyire leszünk versenyképesek. De megyünk és igyekszünk majd a Ferrarinál több pontot szerezni.”

“Nagyon szoros a verseny. Az autók között nincs sok különbség, szóval kíváncsian várom, hogy sikerül-e előrébb lépnünk az ilyen típusú pályán. A most következő helyszíneken sorra az dönthet majd, hogy milyenek a fejlesztéseink, miket viszünk. Minden kis előrelépés sokat számíthat.”